Biografie

Mijn naam is Jeroen Bax en ik ben op 3 januari 1960 geboren in Amsterdam. In 1961 ben ik verhuisd naar s’-Hertogenbosch waar ik ben opgegroeid. Als klein ventje begon ik al te tekenen, het liefst in felle kleuren.

Ik ben geen kunstacademietype, daar ben ik niet mee opgevoed. Ik heb MTS bouwkunde gestudeerd en was met name geïnteresseerd in het vak bouwgeschiedenis, waartoe tevens het tekenen van oude gevels en showprenten behoorde. Dit inspireerde mij in die tijd tot het tekenen van boerderijen, molens en historische panden. Vanaf 1986 woon ik met mijn gezin in Schijndel waar ik in 1993 teken- en schilderles ben gaan volgen.

Ik voel mij erg betrokken bij het lot van de minderbedeelden en tevens spreekt de Afrikaanse cultuur mij erg aan. Beide elementen zijn met name in mijn vroegere werk terug te vinden. Momenteel kenmerkt mijn werk zich door een veelzijdigheid aan onderwerpen en stijlen. Meestal uitgevoerd in felle, frisse kleuren, maar soms ook in donkere kleuren, afgestemd op het onderwerp, maar ook dan straalt het werk de nodige kracht uit. In sommige schilderijen verwerk ik teksten waarmee de kijker wordt geconfronteerd.

Ik ben een schilder die niet van fratsen houdt en met beide benen op de grond staat. Schilderen is voor mij een passie die van mijn leven een aangename en inspirerende ontdekkingsreis maakt.